top of page
Search

למה שינוי כל כך קשה?

Updated: Mar 29, 2023

קשה לשנות מסיבות רבות. שינוי יכול להיות קשה מכיוון שבני אדם מתנגדים לו באופן טבעי. מחקר מצא כי לבני אדם עשויה להיות נטייה אבולוציונית להתנגד לשינויים, בגלל שאבותינו הקדמונים צריכים להסתגל לסביבות חדשות במהירות ובהצלחה כדי לשרוד. בנוסף, מחקרים הראו ששגרות והרגלים עקביים מובילים לקבלת החלטות ולפרודוקטיביות טובים יותר. כאשר מיושם שינוי, זה יכול לשבש את השגרה הזו ולגרום לאנשים להתאמץ פחות מהרגיל בגלל עייפות נפשית או חוסר היכרות עם התהליך החדש. שינוי הוא גם מאתגר כי כל אחד תופס אותו אחרת. ניתן לראות בשינוי גם איום וגם הזדמנות. לדוגמה, אדם אחד עשוי לראות במערכת חדשה הזדמנות לנסות משהו אחר בעוד שאדם אחר עשוי לראות בכך פגיעה בחיי היומיום שלו. ללא הבנה כיצד אנשים מתקשרים עם שינוי, קשה ליישם הסתגלות מוצלחת. לבסוף, כבני אדם, אנו גם מחפשים ראיות כדי להודיע ​​על החלטותינו, ולפעמים ראיות אלו עשויות להיות לא זמינות או לא שלמות. ללא מחקר מתאים, יכול להיות קשה לקבל החלטות מושכלות לגבי שינויים שיש לבצע. לסיכום, השינוי הוא קשה מכיוון שלבני אדם יש נטייה אבולוציונית להתנגד לו, שגרה עקבית יכולה להשתבש, אנשים תופסים שינוי אחרת, ולפעמים חסרות הראיות הנדרשות לתמיכה בשינוי.



זיגמונד פרויד אמר כי "שינוי אינו נעשה ללא חרדה ודיכאון". הציטוט הזה מרמז שכאשר אדם עובר שינוי, גם אם הוא בסופו של דבר טוב, זה עדיין יכול להיות קשה ומרגיז. הציטוט של פרויד מדגיש את הרעיון שאפילו שינוי חיובי יכול להיות תהליך מאתגר מבחינה רגשית.


אלברט איינשטיין כתב, "החיים הם כמו רכיבה על אופניים. כדי לשמור על שיווי המשקל שלך, אתה חייב להמשיך לנוע." ציטוט זה הוא תזכורת לאמץ ולהסתגל לשינוי. שינוי הכרחי לצמיחה ולהתקדמות. כאשר אנו לומדים לקבל ולאמץ שינוי, זה עוזר לנו להישאר מאוזנים, הן מבחינה רגשית והן מבחינה פיזית.



אפלטון כתב רבות על שינוי, ולעתים קרובות תמך ברעיון של עולם צורות מושלם, בלתי משתנה, הקיים בתחום אידיאלי, מטפיזי מעבר לעולם הפיזי. הוא טען שאובייקטים פיזיים בעולם הגלוי משתנים ומתפוררים כל הזמן, בעוד שהצורות נשארות מושלמות לנצח. לפיכך, הוא הציע שעלינו לשאוף להבין את הצורות הבלתי משתנות במקום לקבל רק את "המראה" של הדברים.



הגישה היהודית לשינוי היא זו המדגישה את החשיבות של צמיחה אישית, רפלקציה עצמית ופתיחות לאפשרויות. יהודים מעודדים אנשים לעסוק באופן פעיל בתהליך השינוי על מנת ליצור חיים משמעותיים ותכליתיים. יהודים מאמינים ששינוי צריך לכלול הקשבה לקול הפנימי של האדם ובחינת האידיאלים, האמונות והערכים של האדם. התורות היהודיות גם מדגישות ששינוי חייב לקרות הן במישור הרוחני והן במישור הגשמי; לפיכך, מעודדים יהודים להיות מודעים למחשבותיהם, לרגשותיהם ולמעשיהם. בנוסף, היהדות מקדמת שיתוף פעולה, כבוד ואכפתיות כאשר ניגשים לשינוי; על ידי יצירת אווירה של אמפתיה והבנה, תהליך השינוי יכול להיות קל ויעיל יותר.


הגישה המוסלמית לשינוי מדגישה את החשיבות של הדרגתיות, שיתוף פעולה והתייעצות עם בעלי עניין. המוסלמים מאמינים בכוחה של האבולוציה, וגורסים ששינוי צריך להשתלב בחברה בצעדים מצטברים. התהליך מתחיל בהשגת הסכמה והבנה של כולם לגבי מטרת השינוי, ולאחר מכן שילוב השינוי בחיי היום יום. חשוב להבין את האנשים המושפעים מהשינוי, ולכבד את רגשותיהם, כי שינוי יכול להיות תהליך קשה עבור חלקם. המוסלמים גם מאמינים שכל שינוי חייב להיות בהתאם לעקרונות ולחוקים האסלאמיים, ועליו לדבוק בצווים אלוהיים ובתורת האסלאם.



הגישה הנוצרית לשינוי היא של קבלה ותקווה. השינוי נתפס כהזדמנות לצמוח, ללמוד ולחוות יותר מאהבתו, החסד והטוב של אלוהים. זוהי גישה של אמון, המאפשרת לאלוהים להוביל ולכוון את השינויים. שינוי נתפס כחלק חיוני מהחיים וניתן להשתמש בו כדי לפתח ולהעצים מערכות יחסים, אמונה ושירות לזולת. הנוצרים שואפים לעשות שינויים שיביאו תהילה לאלוהים ויובילו לקדושה.


גישת הסנסקריט לשינוי מתמקדת ביצירת גישה מאוזנת לחיינו המשתנים ללא הרף. הוא מדגיש את הצורך להסתגל לשינוי בצורה מאוזנת, ללא היקשרות או סלידה. תרגול הדהרמה, או חיים בהתאם לאמת הגבוהה ביותר של האדם, נתפס כאחת הדרכים הטובות ביותר להתמודד עם שינוי בחסד. מושגים אחרים בסנסקריט כמו קארמה (חוק סיבה ותוצאה) וטאפאס (צנע) נתפסים גם כמסייעים ביצירת גישה מאוזנת לחיים וקבלת נסיבותיו.



הגישה הסינית לשינוי מתרכזת לרוב בשמירה על היבטים של מסורת תוך הצגת שינויים מודרניים בהדרגה. גישה זו מאפשרת למעבר לשינוי להיות עדין והדרגתי יותר, מה שעוזר לבנות חברה חזקה ויציבה יותר. בנוסף, הסינים לעתים קרובות רואים בשינוי משהו שצריך לאמץ ולהתקבל בברכה, במקום להתנגד או לפחד ממנו. הם מאמינים שעל ידי מתן אפשרות ועידוד שינוי, הוא יכול להביא לחברה משגשגת ותוססת יותר.



גישת הזן לשינוי היא של שוויון נפש, קבלה ואי התנגדות. במקום לנסות לכפות תוצאות, גישה זו מעודדת אותנו להיות פתוחים לחוויית השינוי כפי שהוא מגיע ולתרגל נוכחות בכל מה שמתעורר. אנו יכולים לפגוש את זה בסקרנות, חמלה ותשומת לב, בשאיפה להישאר בקשר עם החוכמה הפנימית שלנו, האינטואיציה והרגשות. זה יעזור לנו להגיב ולא להגיב ולנווט את השינוי בצורה שתשרת את הטוב ביותר שלנו.



התחלה היא לעתים קרובות אחד החלקים הקשים ביותר בכל משימה מכיוון שהיא דורשת את המחויבות הגדולה ביותר ודורשת ממך לצלול פנימה ולעשות את הצעדים הראשונים. קל לדחות ולדחות את ההתחלה של משהו מכיוון שלעתים קרובות זה כרוך בנטילת סיכון ראשוני או דחיפה של תקופה ראשונית של אי נוחות. להתחיל משהו מצריך ביטחון להתקדם ולדחוף את חוסר הוודאות והפחד שלעיתים קרובות יכולים ללוות משימה חדשה. התחלה כרוכה גם במשמעת עצמית לקבוע תוכנית וציר זמן ולנקוט את הצעדים הדרושים כדי להתקדם.



ביצוע שינוי יכול להיות מאמץ מייאש. יש בזה כל כך הרבה דברים - מתכנון ועד יישום לתחזוקה - שזה יכול להיות מכריע. כאשר משימה סוחפת מרגישה מרתיעה מדי, זה יכול להיות מועיל לפרק אותה לשלבים קטנים יותר וניתנים לניהול. נקיטת צעדים תינוקיים לקראת ביצוע שינוי יכולה לסייע בהפחתת ההתנגדות לשינוי, שכן מדובר רק בשינוי קטן בכל פעם, ולא בשיפוץ שלם של מערכת שלמה. התחל בקביעת התוצאה הרצויה. לאחר ביסוס זה, עשה סיעור מוחות על תוכנית על ידי פירוט הצעדים האישיים שיש לנקוט כדי להשיג את התוצאה הרצויה. זה יכול להיות מועיל להכין רשימה של שלבים אלה, ולתעדף אותם לפי כמה מהר הם צריכים להסתיים. לאחר הגדרת התוכנית, התמקד בצעדים הראשונים והתחל לפעול. זה יכול לכלול יצירת לוח זמנים או ציר זמן כדי לעזור לעקוב אחר ההתקדמות. זה יכול להיות מועיל למדוד את ההתקדמות בכל שלב בדרך כדי להבטיח שהשינוי הולך בכיוון הנכון. זה יכול לכלול רישום נתונים בגיליון אלקטרוני או מעקב אחר ההתקדמות על נייר. בנוסף, זה יכול להיות רעיון טוב לקיים מערכת אחריות על ידי צ'ק-אין עם מנטור, חבר או מפקח כדי לוודא שהשינוי עדיין בדרך. על ידי פירוק השינוי לצעדים תינוקיים, קל יותר ליישם, למדוד ולעקוב אחריו. זה יכול לעזור לבנות מומנטום ולהפחית את ההתנגדות לשינוי, ולגרום לו להצליח יותר.



הטעיית המוח יכולה להיות דרך רבת עוצמה לעורר שינוי חיובי ולעודד התנהגויות חדשות. באמצעות טריקים קוגניטיביים, אדם יכול לשנות את אופן החשיבה והגיב למצבים שונים, ולהוביל לשיפור כללי בחייו. אחת הדרכים להערים על המוח היא באמצעות דיבור עצמי חיובי. זה כרוך בדיבור אל עצמך בצורה חיובית ומאשרת, מה שיכול לעזור להגביר את הביטחון העצמי ולהפחית מתח. הצהרות, כגון "אני חזק ומסוגל" או "אני יכול להשיג כל דבר שאני מכוון אליו" יכולים לשמש כדי לעקוף מחשבות שליליות וליצור חשיבה חיובית יותר. טריק נוסף לשיפור הנפש הוא תרגול מיינדפולנס. מיינדפולנס כרוך בהיותו נוכח ברגע והתבוננות במחשבותיו וברגשותיו ללא שיפוט. באמצעות מיינדפולנס, אתה יכול ללמוד להיות מודע יותר למחשבות ולרגשות שלך, ולאמן את עצמך להתמקד במחשבות ובחוויות חיוביות. טריק שלישי לשיפור הנפש הוא לשמור על אורח חיים בריא. הרגלים בריאים כמו פעילות גופנית סדירה, אכילת תזונה מאוזנת ושינה מספקת יכולים לעזור להגביר את מצב הרוח והאנרגיה, מה שיכול לעודד חשיבה חיובית. לבסוף, ללמוד כיצד לזהות ולנהל מתח יכולה להיות דרך מצוינת להישאר ממוקד ולשפר את הרווחה הכללית שלך. לקיחת הפסקות כדי להירגע ולתרגל טכניקות הרפיה, כגון נשימות עמוקות ומדיטציה, יכולה לעזור להקל על הלחץ ולעזור למוח להישאר חד. בסך הכל, שילוב הטריקים הקוגניטיביים הללו יכול לעזור להגביר את מצב הרוח, להפחית מתח ולשפר את הרווחה הכללית. באמצעות הטריקים הללו, אדם יכול ללמוד לחשוב בצורה חיובית יותר וליצור שינוי מתמשך בחייו.


לאמונות יש השפעה רבת עוצמה על האופן שבו אנשים חושבים ופועלים, וככאלה, יכולות להוות זרז חזק לשינוי. אנשים המחזיקים באמונות מסוימות לגבי נושא מסוים, אדם או בעיה מסוימים נוטים יותר לעשות משהו בנידון, וכתוצאה מכך, יכולים לחולל שינוי אמיתי בחייהם ובחיים של אחרים. לדוגמה, אדם שמאמין שגזענות היא שגויה וצריך להילחם נגדה באופן פעיל, נוטה יותר להיות מעורב בקידום צדק חברתי ושוויון מאשר מי שאינו שותף לאמונה זו. זה יכול להוביל לצעדים משמעותיים לקראת שינוי חיובי בתחומים כמו חינוך, תעסוקה ודיור. באופן דומה, מי שמאמין בכוחה של הקהילה לצמצם את העוני עשוי לנקוט בגישה מעשית בהתמודדות עם נושא זה. מצד שני, אמונות יכולות לשמש גם כדי לעכב התקדמות ושינוי. אלה שמחזיקים בנקודת מבט שמרנית מאוד עשויים להיות בעלי סיכוי גבוה יותר להתנגד לתנועות חברתיות מתקדמות. באופן דומה, ייתכן שארגונים דתיים נוטים פחות לאמץ רפורמות חילוניות. ברור שלאמונות יכולות להיות השפעה עצומה על האופן שבו אנשים ניגשים לשינוי, וככאלה, הן גורם חשוב שיש לקחת בחשבון כאשר מנסים להביא לשינוי חיובי. אנשים שיש להם תחושה חזקה של שכנוע ואמונה בפוטנציאל השינוי נוטים יותר לפעול ולעשות שינוי. על ידי הכרה בתפקיד שאמונות יכולות למלא, נוכל לנצל כוח בעל פוטנציאל רב עוצמה בהנעת שינוי חברתי חיובי.



שינוי אמונות מזיקות יכול להיות תהליך קשה. זה דורש מסירות ומחויבות להטיל ספק ולאתגר את האמונות שגורמות נזק לעצמי או לזולת ולהחליף אותן באמונות חיוביות ותומכות יותר. הנה כמה צעדים לשינוי אמונות מזיקות: 1. הכרה והכרה באמונות: הכרה והכרה באמונות המזיקות היא הצעד הראשון בביצוע שינויים. חשוב להיות כנים עם עצמך לגבי מהי האמונה ומדוע היא גורמת נזק. כתוב מהי האמונה, כיצד היא משפיעה על חייך ומדוע היא גורמת נזק. 2. אתגר את האמונות: לאחר שזיהית את האמונות המזיקות, חשוב לאתגר אותן. שאל את עצמך שאלות כדי להבין מאיפה באה האמונה ומדוע ייתכן שאימצת אותה. קבע אם האמונה משרתת מטרה חיובית או שהיא מעכבת צמיחה אישית. 3. החליפו את האמונות המזיקות באמונות חיוביות: במקום להמשיך להחזיק באמונות המזיקות, החליפו אותן באמונות חיוביות. חשבו על רעיונות והתנהגויות שניתן לאמץ על מנת ליצור שינוי חיובי. דמיינו את עצמכם משיגים הצלחה ושוברים את המחסומים שנוצרו על ידי האמונות המזיקות. 4. התחייבות לשינוי: חשוב להתחייב לבצע את השינויים ולתרגל אותם. מצא חיזוק חיובי לכל שינוי חיובי ודחף את עצמך להמשיך. 5. חפש עזרה: אם תהליך שינוי אמונות מזיקות הופך מרתיע מדי או מכריע, פנה לעזרה. שיחה עם יועץ או מטפל יכולה לעזור לשבור את המחסומים לשינוי ויכולה לספק תמיכה בהשגת התוצאות הרצויות. על ידי זיהוי, אתגר והחלפת אמונות מזיקות באמונות חיוביות, ניתן ליצור שינוי משמעותי ומתמשך. חשוב לזכור ששינויים אלו עשויים לקחת זמן ומסירות אך בסופו של דבר שווים את זה.



1. עקבו אחר המחשבות שלכם: שימו לב היטב לדיאלוג הפנימי שלכם ולמחשבות שיש לכם במהלך היום. זה יכול לעזור לך לזהות את הדפוסים המזיקים שלך לפני שאתה פועל על פיהם. 2. עקוב אחר הרגשות שלך: שים לב לתגובות שלך למצבים שונים במהלך היום. אם אתה מוצא את עצמך כועס או חרד בנסיבות מסוימות, תוכל לזהות דפוסים אלה ולעבוד על ניהול טוב יותר של רגשות אלה. 3. נתחו את ההרגלים שלכם: הסתכלו על הפעולות שאתם נוקטים על בסיס יומיומי, וחשבו כיצד הן עשויות להשפיע על בריאותכם הנפשית. אם פעילויות או התנהגויות מסוימות גורמות לך ללחץ או חרדה, חפש דרכים לעשות בחירות טובות יותר. 4. דבר עם מישהו: שיחה עם חבר, בן משפחה או מטפל יכול לעזור לך לזהות ולהבין את הדפוסים המזיקים שלך. הם יכולים גם לספק לך תובנה חשובה כיצד לשבור אותם. 5. יומן: כתיבת הרגשות והמחשבות שלך יכולה לעזור לך לעבד אותם בצורה פרודוקטיבית יותר. רישום ביומן יכול לעזור לך לזהות דפוסים ולעקוב אחר איך אתה מרגיש. על ידי הקדשת זמן להתבונן ולנתח את הדפוסים המזיקים שלך, תוכל לזהות אותם ולמצוא דרכים לשנות אותם. זה יכול לעזור לך ליצור הרגלים בריאים יותר ולחיות חיים בריאים יותר.



תזונה היא לרוב השינוי שקל יותר לבצע בהשוואה לשינויים אחרים באורח החיים מכיוון שניתן ליישם אותה בצורה ישירה ומוחשית יותר. תזונה כוללת פעולות ספציפיות וניתנות למדידה שניתן לנקוט כדי להתקדם מדידה תוך פרק זמן קצר. לדוגמה, אם אתה רוצה לשפר את התזונה שלך, אתה יכול להתחיל במעקב אחר מה שאתה אוכל בכל יום וביצוע שינויים קטנים ומצטברים לאורך זמן. מחקרים מראים שביצוע שינויים קטנים והדרגתיים בתזונה שלך היא הדרך היעילה ביותר להשפיע לאורך זמן. לפי מחקר אחד, המשתתפים הפחיתו את צריכת הקלוריות שלהם ב-11% לאחר שלושה חודשים בלבד של שינוי התזונה שלהם. בנוסף, מחקר אחר מצא שמשתתפים שביצעו שינויים קטנים והדרגתיים ראו ירידה של 10% בשומן הגוף לאחר שישה חודשים בלבד. בהשוואה לשינויים אחרים באורח החיים, כמו הפסקת עישון או התחלת שגרת פעילות גופנית, שינויים תזונתיים מהירים וקלים יותר ליישום. שינויים תזונתיים הם גם הרבה פחות מאיימים וניתן להתאים אותם לצרכים האישיים של כל אחד. לדוגמה, מי שמחפש לשפר את התזונה שלו יכול להתחיל בשילוב אפשרויות בריאות יותר כמו פירות וירקות בתזונה שלו, בעוד שמישהו שמעוניין לרדת במשקל יכול להתמקד בהפחתת כמות הסוכר והמזון המעובד שהוא צורך. שינויים תזונתיים הם גם הרבה יותר גמישים וניתן להתאים אותם לאורך זמן ככל שהמטרות שלך מתפתחות. בסך הכל, שינויים תזונתיים קלים יותר לביצוע מאשר שינויים אחרים באורח החיים מכיוון שהם פשוטים ליישום, ניתנים למדידה וניתן להתאים אותם לצרכים של כל אחד. על ידי ביצוע שינויים קטנים והדרגתיים בתזונה שלך, אתה יכול לחוות התקדמות מוחשית תוך פרק זמן קצר.



היתרונות של קבוצה בהתמודדות עם שינוי הם רבים. קודם כל, חברי הקבוצה מסוגלים למנף את הידע והניסיון הקולקטיבי של הקבוצה כדי לזהות פתרונות ואסטרטגיות פוטנציאליים להחדרה ולניהול של שינויים ביעילות. בנוסף, גישה קולקטיבית מעודדת את החברים לחשוב בצורה הוליסטית יותר, ויוצרת רעיונות שאף אדם אחד לא יכול היה להגות באותו פרק זמן. מחקרים הראו שקבוצות נוטות יותר לאמץ ולנהל שינויים בהצלחה מאשר ליחידים. על פי איגוד הפסיכולוגים האמריקאי, קבוצות נוטות להטמיע שינויים בשיעור של עד 70% בהשוואה ליחידים. דוגמה לכך היא כאשר קבוצה של מנהלים עשתה סיעור מוחות על דרכים להפחית את עלות תקציב ה-IT של הארגון שלהם. לאחר שדנו בנושא בשיתוף פעולה הם מצאו דרך לשפר את השורה התחתונה שלהם ב-30%. להיות חלק מקבוצה בתקופות של שינוי מביא גם את היתרון של תמיכה רגשית. מכיוון שחברי הקבוצה מסוגלים לשתף בגלוי את רגשותיהם וחוויותיהם, אף אחד לא צריך להתמודד לבד עם השינוי. זה מאפשר לחברים להתמודד עם ההיבטים הרגשיים והמעשיים של השינוי ולהקל על ההסתגלות. לבסוף, להיות חלק מקבוצה כאשר מתמודדים עם שינוי יכול לעזור להגביר את המוטיבציה. רמה נוספת של אחריות יכולה לתת לכל חבר את הדחיפה הנוספת שהוא צריך כדי להישאר במסלול. זה גם מאפשר לחברים ללמוד אחד מהשני, להחליף עצות ולהציע עידוד בעת הצורך. בסך הכל, קבוצות מציעות מגוון יתרונות כאשר הן מתמודדות עם שינוי. על ידי מינוף ידע קולקטיבי, טיפוח תמיכה רגשית והגברת המוטיבציה, קבוצות מסוגלות לנהל ביעילות שינויים ולצאת בראש.


לשיתוף יתרונות רבים בכל הנוגע להסתגלות לשינוי. זה נותן לאנשים את ההזדמנות ללמוד אחד מהשני, לחלוק משאבים ולהגביר את היצירתיות. להלן כמה סטטיסטיקות ודוגמאות המראות את הערך של שיתוף כאשר מתמודדים עם שינוי. לפי מחקר של McKinsey & Company משנת 2017, לצוותים שהם יותר מגוונים ומכילים יש סיכוי גבוה יותר ב-35% לביצועים טובים יותר מאלה שהם פחות מגוונים ומכילים. עדויות סטטיסטיות אלו מראות ששיתוף ידע ומשאבים יכול להוביל לשיפור הביצועים מול השינוי. כאשר מתמודדים עם שינוי, שיתוף יכול גם להגביר את היצירתיות. מחקר מאוניברסיטת פנסילבניה הראה שאנשים ששיתפו פעולה בפרויקטים יצירתיים נוטים יותר למצוא פתרונות חדשניים לבעיות מאשר אלה שעבדו לבד. על ידי שילוב של נקודות מבט ורעיונות מרובים, שיתוף פעולה יכול להוביל לפתרונות חדשים שאולי לא היו מוצאים אחרת. שיתוף יכול גם להוביל לתוצאות יעילות יותר. מחקר משנת 2017 מ-Harvard Business Review בחן כיצד שיתוף משאבים בין מחלקות מרובות בארגון הביא לתוצאות מוצלחות יותר. על ידי שיתוף משאבים, הארגון הצליח להפחית עלויות, להגביר את היעילות ולספק שירותים טובים יותר ללקוחותיהם. לבסוף, יתרון נוסף של שיתוף הוא היכולת ללמוד אחד מהשני. על ידי עבודה משותפת, אנשים יכולים לחלוק את החוויות והתובנות שלהם כדי ליצור פתרונות שעובדים בצורה הטובה ביותר עבור כולם. לדוגמה, ארגון עשוי לקיים מפגשי למידה קבועים כדי לדון בהשפעות השינוי ולפתח אסטרטגיות להתמודדות עם אתגרים חדשים. באמצעות למידה אחד מהשני, הארגון יכול לקבל תובנה חשובה ולהסתגל לשינוי מהר יותר. בסופו של דבר, לשיתוף יכול להיות תפקיד חשוב כאשר מתמודדים עם שינוי. באמצעות שיתוף פעולה ושיתוף משאבים, אנשים יכולים ללמוד אחד מהשני ולהמציא פתרונות יצירתיים להתמודדות עם אתגרים חדשים. הנתונים והדוגמאות לעיל מדגימים את הערך של שיתוף כאשר מתמודדים עם שינוי


לכתוב איך להתגבר על מכשולים לשינוי מיידי, לתת סטטיסטיקה, לתת דוגמאות, לסיים בקריאה לפעולה


כשזה מגיע לשינוי מיידי בחייך, אתה צריך להתגבר על מכשולים. כאשר מתמודדים עליך מכשול, המוח שלך מחליט לתקוף את המכשול (ולהתסכל) או לברוח ממנו. וזו הסיבה שאתה צריך לשמור על קור רוח כשאתה מתמודד עם מכשולים. הנה כמה נתונים סטטיסטיים שיעזרו לך להתגבר על מכשולים. לפי מחקר שפורסם ב-The Journal of Experimental Social Psychology, נדרש כמעט פי שניים מאמץ כדי להתגבר על מכשול כשאתה כועס מאשר כשאתה רגוע. כעס גם גורם לך יותר לוותר על המטרה שלך. אז איך שומרים על קור רוח כשאתה מתמודד עם מכשולים? ראשית, זכרו שאתם לא לבד. אנשים אחרים עברו את אותם אתגרים לפניך. שנית, להבין את המכשול. דע מה זה מנסה לעשות לך ואיך להביס אותו. לבסוף, יש תוכנית. יש לזכור מטרה, ולדעת איך תגיע לשם. והכי חשוב, הישארו ממוקדים. אל תיתן למכשולים לדחוף אותך מהמסלול. במקום זאת, השתמש בהם כדי להניע אותך להתקרב ליעדים שלך. אז מה עוצר אותך? בואו ננקוט פעולה ונתגבר על המכשולים הללו ביחד.




 
 
 

Comentários


כל הזכויות שמורות למלי בר שירה

bottom of page