תהליך ניקוי ושינוי עמוק בליווי מלי בר-שירה | נטורופטית מומחית למערכת העיכול ובריאות האישה
הקבוצה הקרובה נפתחת ב - 5.1.2025
ויטמינים ותוספים מומלצים
ויטמינים ותוספים טובים לכולם
ויטמין D
תפקיד: חיוני לספיגת סידן ולבריאות העצם, משפיע על מערכת החיסון וקשור למניעת דלקות. מחקר שהתפרסם ב-"Journal of Endocrinology and Metabolism" מצא כי אנשים עם רמות נמוכות של ויטמין D נמצאים בסיכון גבוה יותר לשברים, ומצא כי תוספי ויטמין D עשויים לשפר את צפיפות העצם.
אומגה 3 (EPA ו-DHA)
תפקיד: חומצות שומן אלו חשובות לבריאות הלב, לתפקוד המוח ולהפחתת דלקות.
מחקר שהתפרסם ב-"American Journal of Clinical Nutrition" מצא שאומגה 3 יכולה להפחית את הסיכון למחלות לב ב-15%, וכן להפחית רמות דלקת.
מגנזיום
תפקיד: מינרל חיוני לתפקוד השרירים והעצבים, ויסות לחץ הדם ובריאות העצם.
מחקר שהתפרסם ב-"Journal of Nutrition" מצא כי מגנזיום עשוי להפחית את הסיכון ללחץ דם גבוה ולמחלות לב אצל מבוגרים.
ויטמין B12
תפקיד: חשוב ליצירת תאי דם אדומים, לתפקוד מערכת העצבים ולהפחתת תחושת עייפות.
מחקר שהתפרסם ב-"American Journal of Clinical Nutrition" מצא כי מחסור ב-B12 קשור לירידה קוגניטיבית ולסיכון מוגבר לאנמיה בגיל מבוגר.
פרוביוטיקה
תפקיד: חיידקים ידידותיים למערכת העיכול שמסייעים בעיכול ובתפקוד מערכת החיסון.
מחקר שהתפרסם ב-"British Journal of Nutrition" מצא כי פרוביוטיקה משפרת את בריאות מערכת העיכול ומפחיתה את הסיכון לדלקות בדרכי העיכול.
סידן
תפקיד: מינרל חיוני לבניית עצמות ושיניים ולתפקוד תקין של השרירים והעצבים.
מחקר שהתפרסם ב-"New England Journal of Medicine" מצא כי תוספי סידן יכולים להפחית את הסיכון לאוסטיאופורוזיס ולשברים בקרב נשים מעל גיל 30.
ויטמין C
תפקיד: נוגד חמצון חשוב המגן על תאים מפני נזק חמצוני, מסייע בייצור קולגן ותורם לחיזוק מערכת החיסון.
מחקר שהתפרסם ב-"Journal of the American College of Nutrition" מצא כי תוסף ויטמין C יכול להפחית את הסיכון לדלקות בדרכי הנשימה ולשפר את תגובת מערכת החיסון.
ויטמין E
תפקיד: נוגד חמצון חשוב המגן על תאים ותורם לבריאות העור והעיניים.
מחקר שהתפרסם ב-"American Journal of Clinical Nutrition" מצא כי תוספי ויטמין E יכולים לשפר את בריאות העור ולהפחית את הסיכון לסרטן עור.
קו-אנזים Q10
תפקיד: תורם לייצור אנרגיה בתאים ומשפר את בריאות הלב.
מחקר שהתפרסם ב-"European Heart Journal" מצא שתוסף Q10 עשוי לשפר את תפקוד הלב ולהפחית את הסיכון למחלות לב.
אבץ
תפקיד: מינרל חיוני לתפקוד תקין של מערכת החיסון, ריפוי פצעים ותהליכי חילוף חומרים.
מחקר שהתפרסם ב-"Journal of Nutrition" מצא שאבץ מסייע לחיזוק המערכת החיסונית ומפחית את משך ההצטננות.
ויטמינים מומלצים לנשים
קרניטין
חשיבות לנשים: קרניטין תומך במטבוליזם של שומנים ומשפר את רמות האנרגיה, במיוחד בנשים פעילות גופנית או ספורטאיות. הוא מסייע להקטין את עייפות השרירים ולהגביר את ביצועי הכושר. מחקר ב-"Journal of Physiology" מצא כי קרניטין יכול לשפר את ההתאוששות השרירית ואת רמות האנרגיה בגוף, במיוחד אצל נשים פעילות.
ויטמין K2
חשיבות לנשים: תורם לבריאות העצם ומסייע במניעת אוסטיאופורוזיס אצל נשים בגיל המעבר, על ידי הפניית הסידן לעצמות.
מחקר ב-"Osteoporosis International" מצא שתוסף ויטמין K2 משפר את צפיפות העצם ומפחית את הסיכון לשברים אצל נשים בגיל מבוגר.
איזופלבונים (נגזרות סויה)
חשיבות לנשים: מכיל פיטואסטרוגנים המסייעים להפחתת תסמיני גיל המעבר, כמו גלי חום ושינויים במצב הרוח.
מחקר שהתפרסם ב-"Menopause" הראה כי תוסף איזופלבונים מסויה יכול להפחית גלי חום ולשפר את איכות החיים של נשים בגיל המעבר.
ביוטין (ויטמין B7)
חשיבות לנשים: ביוטין מסייע בשמירה על בריאות השיער, העור והציפורניים, במיוחד בנשים הנוטות לחסר בוויטמין זה. מחקר שהתפרסם ב-"Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology" מצא שביוטין יכול לשפר את חוזק הציפורניים ואת מראה השיער בקרב נשים עם תסמינים של חסר ביוטין.
חומצה אלפא ליפואית (ALA)
חשיבות לנשים: נוגד חמצון רב-עוצמה המסייע בהגנה על התאים מנזק חמצוני ומסייע לשמירה על בריאות העור.
מחקר שהתפרסם ב-"Archives of Dermatological Research" מצא שחומצה אלפא ליפואית יכולה לסייע בהפחתת נזקי עור והזדקנות מוקדמת הנגרמים מקרינת UV.
כורכומין
חשיבות לנשים: נוגד חמצון ודלקת עוצמתי המסייע להפחתת כאבים ודלקות מפרקים, תסמין הנפוץ יותר אצל נשים בגיל מבוגר. מחקר שהתפרסם ב-"Journal of Alternative and Complementary Medicine" הראה שצריכת כורכומין מפחיתה את הכאבים והנפיחות במפרקים, ומשפרת את איכות החיים.
קולגן
,חשיבות לנשים: קולגן מסייע בשמירה על גמישות העור, בריאות המפרקים וחוזק השיער והציפורניים, תכונות הנחלשות עם הגיל אצל נשים רבות
מצא שצריכת קולגן באופן קבוע יכולה לשפר את רמת הלחות בעור ואת גמישותו, ואף להפחית את הופעת הקמטים מחקר שהתפרסם ב-"Skin Pharmacology and Physiology"
ויטמין B6
חשיבות לנשים: מסייע בוויסות הורמונלי, במיוחד סביב מחזורי הווסת וגיל המעבר, וכן תומך במצבי רוח ובאנרגיה
מחקר: מחקר ב-"American Journal of Clinical Nutrition" מצא שוויטמין B6 יכול להפחית תסמינים של דיכאון קל, במיוחד אצל נשים בגיל המעבר, ומשפר את תפקוד המוח
והזיכרון
אשלגן
חשיבות לנשים: תורם לאיזון לחץ הדם, תפקוד תקין של הלב והשרירים, ומהווה מרכיב חשוב במיוחד עבור נשים הסובלות מיתר לחץ דם או מדלקות כרוניות
מחקר: מחקר שהתפרסם ב-"Hypertension" מצא כי תוספת אשלגן בתזונה יכולה להפחית את לחץ הדם אצל נשים בסיכון גבוה למחלות לב וכלי דם
שמן נר הלילה
חשיבות לנשים: שמן נר הלילה עשיר בחומצה גמא-לינולנית (GLA), התומכת בהפחתת תסמיני PMS, יובש בעור, ותסמיני גיל המעבר.
מחקר: מחקר שהתפרסם ב-"Lipids in Health and Disease" מצא כי שמן נר הלילה יכול להפחית תסמיני PMS כמו כאבים ונפיחות, וגם להקל על תסמינים הקשורים לגיל המעבר.
ויטמינים מומלצים לנשים בגיל המעבר
פיטואסטרוגנים (כגון איזופלבונים מסויה או קוהוש שחור)
חשיבות: פיטואסטרוגנים הם חומרים דמויי אסטרוגן מהצומח שעשויים לעזור להפחית את תסמיני גיל המעבר כמו גלי חום ושינויים במצב הרוח.
מחקר שהתפרסם ב-"Menopause" מצא כי תוספי איזופלבונים מסויה יכולים להפחית גלי חום ולשפר את איכות השינה אצל נשים בגיל המעבר.
DHEA (דהידרואפיאנדרוסטרון)
חשיבות: הורמון המיוצר בגוף באופן טבעי, אך רמתו פוחתת עם הגיל. DHEA מסייע בהגברת האנרגיה, איזון הורמונלי ושיפור מצב הרוח.
מחקר שהתפרסם ב-"Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism" הראה כי DHEA עשוי להפחית דיכאון קל ולהעלות את רמות האנרגיה בקרב נשים בגיל המעבר.
שמן נר הלילה
חשיבות: מכיל חומצה גמא-לינולנית (GLA), שמסייעת לאיזון הורמונלי ולשיפור תסמינים כמו רגישות בשדיים, גלי חום ותסמיני PMS בגיל המעבר.
מחקר ב-"Lipids in Health and Disease" מצא כי תוסף שמן נר הלילה מפחית רגישות בשדיים ומשפר את התסמינים הקשורים לתקופות גיל המעבר.
מגנזיום
חשיבות: מסייע להרפיית השרירים, שיפור השינה והפחתת סטרס, מה שיכול לתמוך באיזון הורמונלי ולהפחית מצבי רוח משתנים.
מחקר שהתפרסם ב-"Journal of Women's Health" מצא כי מגנזיום יכול לסייע בשיפור איכות השינה ולהפחית מצבי סטרס וחרדה, מה שמועיל במיוחד לנשים בגיל המעבר.
ויטמין B6
חשיבות: תומך במערכת העצבים ובאיזון הורמונלי, ועשוי להפחית תסמיני דיכאון ועייפות הקשורים לגיל המעבר.
מחקר שהתפרסם ב-"American Journal of Clinical Nutrition" מצא כי ויטמין B6 יכול להפחית תחושות דיכאון ולעזור באיזון הורמונלי בקרב נשים בגיל המעבר.
ויטמינים כלליים לתמיכה בעור ובשיער
ביוטין (ויטמין B7)
חשיבות: ביוטין הוא מרכיב חיוני לבריאות השיער והעור, ומשפיע על חוזק הציפורניים והשיער.
מחקר שהתפרסם ב-"Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology" מצא כי תוסף ביוטין יכול לשפר את עובי השיער ואת בריאות הציפורניים, במיוחד אצל אנשים עם חסר בביוטין.
קולגן
חשיבות: קולגן הוא חלבון מרכזי שמספק לעור גמישות ומסייע בשמירה על מראה מוצק ובריא. הוא גם תורם לחיזוק השיער והציפורניים.
מחקר שהתפרסם ב-"Skin Pharmacology and Physiology" הראה שצריכת תוספי קולגן יכולה לשפר את הלחות והגמישות של העור ולהפחית את הופעת הקמטים.
ויטמין E
חשיבות: נוגד חמצון עוצמתי המגן על תאי העור מפני נזקי חמצון ומסייע בשמירה על עור רענן וצעיר.
מחקר ב-"Journal of Investigative Dermatology" מצא שוויטמין E עוזר בהפחתת נזקי השמש לעור, ושיפור במראה הכללי של העור.
אבץ
חשיבות: אבץ מסייע בריפוי פצעים בעור ותורם לצמיחה בריאה של השיער. הוא חשוב במיוחד לנשים הסובלות מדלילות שיער או בעיות עור.
מחקר שהתפרסם ב-"Journal of Dermatology" מצא שאבץ מסייע בצמיחה מחודשת של השיער ובהפחתת אקנה אצל אנשים הסובלים מחסר באבץ.
חומצה אלפא ליפואית (ALA)
חשיבות: נוגד חמצון רב עוצמה המסייע בשמירה על בריאות העור על ידי הפחתת נזקי חמצון ושיפור זרימת הדם.
מחקר שהתפרסם ב-"Archives of Dermatological Research" מצא כי ALA עוזר להפחית קמטוטים ונזקים הנגרמים מקרינת UV, תורם למראה חלק ובריא יותר של העור.
ויטמינים ספציפיים לתמיכה בעור ובשיער
חומצה היאלורונית
חשיבות: חומצה היאלורונית היא מולקולה המושכת אליה מים, ולכן היא מסייעת בשמירה על לחות גבוהה בעור, מה שמוביל למראה רענן וצעיר יותר. תוסף זה יעיל במיוחד לאנשים עם עור יבש או מתבגר.
מחקר שהתפרסם ב-"Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology" מצא כי נטילת חומצה היאלורונית דרך הפה משפרת את הלחות בעור, מה שתורם למראה עור חלק וצעיר יותר.
MSM (מתיל סולפוניל מתאן)
חשיבות: MSM הוא תרכובת אורגנית המכילה גופרית, שמסייעת בהפחתת דלקות, חיזוק השיער והעור, ותומכת באלסטיות של העור.
מחקר ב-"Journal of Cosmetic Dermatology" מצא כי תוסף MSM תורם לשיפור במראה העור, להפחתת קמטים ולהגברת האלסטיות.
שמן זרעי רימונים
חשיבות: שמן זרעי רימונים מכיל ריכוז גבוה של חומצה פוניסית, נוגדת חמצון חזקה שמגנה על העור מנזקי השמש, משפרת את גמישות העור ומעכבת את תהליך ההזדקנות.
מחקר שהתפרסם ב-"Experimental and Therapeutic Medicine" מצא כי שמן זרעי רימונים תורם להגנה על העור מפני קרינת UV ולשיפור כללי במרקם וגמישות העור.
סיליקה (דו-תחמוצת הסיליקון)
חשיבות: סיליקה חיונית ליצירת קולגן, שמירה על עור גמיש וצעיר, ולחיזוק השיער והציפורניים. היא מומלצת לנשים הסובלות משיער דליל או עור חסר גמישות.
מחקר ב-"Archives of Dermatological Research" מצא כי סיליקה תורמת לחיזוק השיער ומפחיתה נשירת שיער, ותורמת למראה עור בריא יותר.
אסטרקסנתין
חשיבות: אסטרקסנתין הוא נוגד חמצון עוצמתי במיוחד המגן על תאי העור מהזדקנות מוקדמת ונזקי שמש. הוא ידוע ביכולתו להאט את תהליך ההזדקנות ולשפר את האלסטיות של העור.
מחקר שהתפרסם ב-"Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition" מצא כי אסטרקסנתין תורם לשיפור אלסטיות העור, להפחתת קמטים ולשיפור במראה הכללי של עור חשוף לקרינת UV.
ויטמינים לחיזוק שלד ועצמות אצל נשים
בורון
חשיבות: בורון הוא מינרל שעוזר לספיגה של סידן, מגנזיום וויטמין D, והוא קריטי לשמירה על בריאות העצמות. תוספת של בורון יכולה לתרום לצפיפות העצם ולהפחתת הסיכון לאוסטיאופורוזיס. מחקר שהתפרסם ב-"Journal of Trace Elements in Medicine and Biology" מצא כי בורון מגביר את צפיפות העצם, במיוחד בנשים לאחר גיל המעבר.
ויטמין K2 (מנאקווינון-7)
חשיבות: ויטמין K2 עוזר להפניית הסידן לעצמות במקום לכלי הדם והרקמות הרכות, מה שמסייע לחיזוק העצמות ולהפחתת סיכון למחלות לב.
מחקר שהתפרסם ב-"Osteoporosis International" מצא כי נטילת ויטמין K2 משפרת את צפיפות העצם ומפחיתה את הסיכון לשברים בקרב נשים בגיל המעבר.
סטרונציום
חשיבות: סטרונציום הוא מינרל שמחזק את העצמות על ידי הגברת ייצור תאים בוני עצם והפחתת התאים המפרקים אותן.
מחקר שהתפרסם ב-"New England Journal of Medicine" מצא כי סטרונציום רנלט מפחית את הסיכון לשברים ומשפר את צפיפות העצם, במיוחד בנשים עם אוסטיאופורוזיס.
סידן בשילוב מגנזיום
חשיבות: סידן חיוני למבנה העצמות, אך נדרש איזון עם מגנזיום כדי לשפר את הספיגה והיעילות שלו בגוף. שילוב של השניים תומך בבריאות השלד ומפחית את הסיכון לשברים.
מחקר שהתפרסם ב-"Journal of Bone and Mineral Research" מצא כי נשים שלקחו תוסף סידן ומגנזיום דיווחו על צפיפות עצם טובה יותר לעומת נשים שלקחו סידן בלבד.
קולגן סוג II
חשיבות: קולגן סוג II תומך בבריאות המפרקים ומהווה מרכיב חשוב בסחוס, המסייע לשמירה על גמישות העצמות והפחתת כאבי מפרקים.
מחקר שהתפרסם ב-"International Journal of Medical Sciences" מצא שנטילת קולגן סוג II יכולה להפחית כאבים במפרקים ולשפר את תפקוד המפרקים, מה שתורם לבריאות העצמות והשלד.
ויטמינים לחיזוק שרירים ושיפור מסת שריר
חלבון מי גבינה (Whey Protein)
חשיבות: חלבון מי גבינה הוא חלבון זמין מאוד לגוף המספק את חומצות האמינו החיוניות לבניית שריר והתאוששות לאחר אימון.
מחקר שהתפרסם ב-"American Journal of Clinical Nutrition" מצא כי צריכת חלבון מי גבינה לאחר פעילות גופנית משפרת את הסינתזה של חלבון בשרירים ומעודדת עלייה במסת השריר.
קריאטין
חשיבות: קריאטין הוא אחד התוספים הנחקרים ביותר לתמיכה בכוח ובמסת השריר, והוא עוזר לייצר אנרגיה מהירה במהלך אימוני התנגדות ואימונים עצימים.
מחקר שהתפרסם ב-"Journal of Strength and Conditioning Research" מצא שקריאטין מגביר את העלייה במסת השריר ובכוח בקרב נשים המבצעות אימוני התנגדות.
חומצות אמינו מסועפות שרשרת (BCAAs)
חשיבות: BCAAs, הכוללות לאוצין, איזולאוצין, וואלין, מסייעות לשמירה על מסת שריר במהלך תקופות של פעילות אינטנסיבית או גרעון קלורי.
מחקר שהתפרסם ב-"Journal of Nutrition" מצא כי BCAAs מפחיתות את פירוק השריר ומשפרות את ההתאוששות בשרירים, במיוחד באימונים אינטנסיביים.
בטא-אלנין
חשיבות: בטא-אלנין מסייע בשיפור הביצועים השריריים באמצעות הפחתת עייפות השריר, מה שמאפשר להתאמן לזמן ארוך יותר ולעוצמות גבוהות יותר.
מחקר שהתפרסם ב-"Amino Acids" מצא כי תוסף בטא-אלנין שיפר את הסיבולת ואת הכוח אצל נשים מתאמנות, ואיפשר להם להגדיל את נפח האימונים.
ויטמין D בשילוב מגנזיום
חשיבות: ויטמין D חיוני לתפקוד השרירים, ואילו מגנזיום תומך בתפקוד השריר על ידי וויסות סידן בתאי השריר. שילובם חשוב במיוחד למניעת עייפות ושמירה על כוח השריר.
מחקר ב-"Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism" מצא כי רמות תקינות של ויטמין D ומגנזיום משפרות את חוזק השריר ומפחיתות את הסיכון לפציעות שריריות.